Start van hoofdcontent

Stad

nl

Neef was afgeleid tijdens verdrinking Jaïro

24 juli 2013, 13.46 uur · Aangepast 24 juli 2014, 18.05 uur

De 5-jarige Jaïro raakte maandagmiddag onder water toen zijn 21-jarige neef Stefano 'even werd afgeleid'.

Dat zegt zijn advocaat Maarten Pijnenburg tegen AT5. Stefano heeft maandag samen met de 42-jarige Jane, eigenaresse van de BSO Jungle Jane Kids, afgesproken om naar het strand te gaan. Jane was als begeleidster met vijf kinderen op pad. Stefano was alleen met zijn neefje. De advocaat benadrukt dat Stefano op dat moment niet werkzaam was voor de BSO.

Volgens Pijnenburg hadden Jane en Stefano 'een nauwe band met elkaar' en waren zij verre familie van elkaar. Op het strandje is iets gebeurd waardoor de aandacht van de begeleiding werd afgeleid. 'Er gebeurde iets waardoor beide begeleiders de andere kant op keken. Toen is het jongetje onder water geraakt', zegt Pijnenburg.

Jaïro had geen zwemdiploma en de begeleiding heeft niet gezien dat het jongetje onder water raakte. De advocaat zegt dat het toezicht adequaat was die middag. Jaïro viel die middag onder verantwoordelijkheid van Stefano.

'Hij vindt dat hij voldoende toezicht heeft gehouden. Hij is gebroken, voelt zich slachtoffer. Hij voelt zich enorm getroffen door wat er is gebeurd', zegt Pijnenburg.