Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Fout na fout in onderzoek Badr Hari'

26 september 2013, 09.46 uur · Aangepast 16 oktober 2013, 13.31 uur

De skybox in de Arena waar Badr Hari de zakenman Koen Everink zou hebben afgetuigd, is na het incident schoongemaakt zonder dat daar sporenonderzoek heeft plaatsgevonden. Dat onthult KRO Brandpunt Reporter vanavond.

Zondag werd al duidelijk dat er veel is misgegaan op de bewuste avond, zo zou Badr Hari hulp van de security hebben gekregen om de Arena te verlaten. 

Ook bij het onderzoek na de vechtpartij is fout op fout gestapeld. De politie gaf toestemming om de skybox, waarin het geweld zich heeft voltrokken, schoon te maken voordat er sporenonderzoek had plaatsgevonden.

Een bebloede theedoek, die zou zijn gebruikt door Badr Hari, is niet volgens de regels in beslag genomen. De kleding van Everink is in het ziekenhuis vernietigd, zonder te zijn onderzocht.

Ook opvallend is een telefoontje van zakenman Peter Steenbakkers, de gastheer die avond, naar Saskia Martens, de vrouw die met Everink naar het feest was gekomen. Steenbakkers belde naar Martens toen zij met Everink onderweg was naar het ziekenhuis. 'Het is beter dat je niets hebt gezien, of van niets weet', zou hij gezegd hebben.  

Martens heeft zich daar niets van aangetrokken. De politie heeft Steenbakkers niet over deze poging tot beïnvloeding gehoord.