Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners Vluchtflat krijgen onderdak aan Overtoom

30 september 2013, 19.35 uur · Aangepast 3 oktober 2013, 12.22 uur

De bewoners van de Vluchtflat, die vandaag het pand aan de Jan Tooropstraat hebben verlaten, kunnen komende nacht slapen in een gebouw aan de Overtoom.

Sinds vanochtend zijn de vluchtelingen druk bezig om de Vluchtflat leeg te halen. Ze vertrekken vrijwillig, om een ontruiming van het pand te voorkomen. Een woordvoerder laat weten dat er druk gezocht wordt naar een slaapplek, maar tot de middag lijkt het erop dat de vluchtelingen op de parkeerplaats van het pand aan de Jan Tooropstraat moeten overnachten.

Vanochtend bleek dat staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie), de vluchtelingen onderdak aanbiedt in uitzetcentrum Ter Apel. Voorwaarde is dan dat ze meewerken aan uitzetting. Veel vluchtelingen geven echter aan dat dat geen optie is, omdat ze niet terug kunnen naar het land van herkomst. 

In de loop van de middag wordt duidelijk dat de vluchtelingen in elk geval vannacht door kunnen brengen in een pand aan de Overtoom, in cultureelcentrum OT301. Het is nog onduidelijk waar de vluchtelingen na vannacht zullen verblijven.