Start van hoofdcontent

Stad

nl

Koen Everink: 'Geen zin in confrontatie'

8 oktober 2013, 10.36 uur · Aangepast 16 oktober 2013, 13.28 uur · Foto: Frank Buis/AT5

Koen Everink zal donderdag niet aanwezig zijn op de eerste zittingsdag van de rechtszaak tegen Badr Hari en Ferhat Y. De zakenman zegt dat hij het 'mentaal niet trekt'.

Everink werd vorig jaar juli op dancefeest Sensation in de ArenA ernstig mishandeld. Volgens Justitie zijn Badr Hari en Ferhat Y. daarvoor verantwoordelijk. Dat zegt Everink tegen WTF.nl

'Het is voor mij mentaal een te zware beproeving om dit aan te gaan. Ik heb vier verklaringen gegeven, waarvan een bij de rechter-commissaris. Ik heb geen zin in een confrontatie voor heel Nederland', aldus Everink.

'Na overleg met mijn psychiater hebben we beslist dat deze keuze de beste is. Alle camera’s zijn dan op mij gericht, daar heb ik geen zin in'.

De eerder afgelegde verklaringen van Everink blijven overigens gewoon geldig in de rechtszaal. Het Openbaar Ministerie verdenkt Badr Hari en Ferhat Y. van poging tot doodslag op Everink.

Badr Hari wordt daarnast verdacht van nog 5 mishandelingen, een verkeersovertreding en vernieling van de huisraad van zijn ex-vriendin. De zaak begint donderdag en duurt drie dagen.