Start van hoofdcontent

Stad

nl

Acht politieagenten gewond door supportersgeweld

6 november 2013, 22.43 uur · Aangepast 9 november 2013, 17.34 uur · Foto: Katja

Acht politieagenten zijn woensdag gewond geraakt door voetbalsupporters die zich op de Dam misdroegen. Volgens een politiewoordvoerder gingen supporters van de Schotse club Celtic de agenten in burger te lijf met flessen en stokken.

Een agent werd bewusteloos geslagen. Alle acht moesten naar het ziekenhuis. Er waren vooral veel verwondingen die gehecht moesten worden, aan onder meer wenkbrauwen en lippen.

Er werden tijdens de ongeregeldheden 10 tot 15 mensen aangehouden die zich misdroegen. Het gaat om supporters van zowel Ajax als Celtic. Het is nog niet duidelijk of ook de belagers van de politiemensen onder de arrestanten zijn. De politie moest enkele charges uitvoeren om de relschoppers van de Dam te krijgen.

Het is niet helemaal duidelijk of de belagers van de agenten wisten dat ze met politiemensen van doen hadden. 'Maar ze probeerden wel een politiebusje in te komen toen ze werden aangevallen', aldus de zegsman.

Aan het einde van de middag waren er volgens schattingen ongeveer 1500 personen op de Dam. Daarvan waren er, toen de agenten rond 18.00 uur werden geslagen, nog enkele honderden over. De aanval kwam volgens de politie heel onverwacht.