Stad

NL
V

Boze taxichauffeurs protesteren bij de Stopera

18 november 2013, 14.27 uur · Aangepast 22 november 2013, 20.27 uur

Een grote groep taxichauffeurs heeft zich maandagmiddag verzameld bij de Stopera om te demonstreren tegen de voortdurende controles en boetes.

Zaterdagnacht stonden ook al zo'n honderd taxichauffeurs bij de ambtswoning van de burgemeester op de Herengracht. De gemeente voerde dit weekend controles uit op diverse plekken in de stad, tot grote onvrede van de chauffeurs. 

Er werd onder andere gecontroleerd op vergunningen. De chauffeurs reden daarop al toeterend naar de ambtswoning en parkeerden hun taxi's midden op de rijbaan.

Rond half drie einde actie
Na een gesprek tussen een deel van de chauffeurs en de gemeente werd de actie rond 14.30 uur beëindigd. Volgens de chauffeurs is er door de gemeente toegezegd dat de regels voor controles nog eens bekeken gaan worden. Verandert er niks, zo waarschuwen de chauffeurs, dan volgen er nieuwe acties.  

Zo'n 50 auto's staan nu bij de woordvoerder. 5 'woordvoerders' zijn nu naar binnen voor spoedoverleg. #taxidemo pic.twitter.com/84aXB85eoa

— Vincent van Rijn (@Vincent_AT5) November 18, 2013

Actie taxichauffeurs waterlooplein voorbij. Ze willen dat regels handhaving snel versoepeld worden. Zo niet volgen er 'hardere' acties.

— Vincent van Rijn (@Vincent_AT5) November 18, 2013