Stad

NL
V

VIDEO Taxichauffeurs joelen 'schrijvende handhaver' weg

18 november 2013, 17.27 uur · Aangepast 22 november 2013, 13.30 uur

De emoties liepen hoog op bij de taxichauffeurs vanmiddag, enkele tientallen protesteerden bij de Stopera tegen de aanhoudende controles en boetes.

En alsof ze nog niet boos genoeg waren, dreigden ze ook nog een bon te ontvangen voor het foutparkeren van hun wagen. De handhaver rijdt uiteindelijk onder luid gejoel op zijn motor weg. 

Na een gesprek tussen een deel van de chauffeurs en de gemeente werd de actie rond 14.30 uur beëindigd. Volgens de chauffeurs is er door de gemeente toegezegd dat de regels voor controles nog eens bekeken gaan worden. Verandert er niks, zo waarschuwen de chauffeurs, dan volgen er nieuwe acties.  

De gemeente liet in een reactie weten dat controles van de nieuwe taxiregels de klanten én goede chauffeurs beschermen. 'Chauffeurs die zijn aangesloten bij een TTO hebben er recht op dat wij controleren of andere chauffeurs ook zijn aangesloten bij een TTO. Goede chauffeurs hebben recht op controle van slechte chauffeurs.'

Bovendien verdienen inwoners en bezoekers van de stad het volgens het stadsbestuur om onbezorgd in een Amsterdamse taxi te stappen en hebben ze recht op een normale rit.