Start van hoofdcontent

Stad

nl

Deze Britse boeven verschuilen zich mogelijk in de stad

13 februari 2014, 12.51 uur · Aangepast 16 februari 2014, 10.33 uur

Van de ambassadeur in Nederland tot de Britse National Crime Agency (NCA), allen roepen ze Amsterdammers op om uit te kijken naar gevaarlijke Britse criminelen.

De Britse autoriteiten zijn namelijk op zoek naar acht gevaarlijke criminelen die zich mogelijk in de stad schuilhouden. Onder de voortvluchtigen zijn Robert Gerrard(foto 1) en Michael Moogan(2) uit Liverpool. Zij worden verdacht van het organiseren van grote drugstransporten naar het Verenigd Koninkrijk.

Andere verdachten zijn Thomas Tooth(3), Liam Fynes(4), Mark Liscott(5), de Irakees Rezgar Zengana(6), James Tarrant(7) en Mark Fitzgibbon(8). Om de criminelen op te sporen, is er een publiekscampagne gelanceerd, genaamd Operation Return. Ze worden allen gezocht voor drugssmokkel, verkrachting en geweld.

De campagne is een samenwerking van de Britse NCA, het Openbaar Ministerie, Crimestoppers, de Nationale Politie en Bel Misdaad Anoniem.

Stad is populair bij criminelen
Amsterdam is zoals bekend populair onder internationale criminelen om zich te verschuilen. De politie bracht eerder al een kwartet gevaarlijke gangsters onder de aandacht, omdat ze zich mogelijk hebben verstopt in de stad.

Ook toen werden Tarrant en Fitzgibbon ook al genoemd, samen met Paul Christopher Finnigan. In het verleden werden beruchte Britse criminelen als Kirk BradleyAdam Hart en Anthony Mills in de stad opgepakt.