Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rel om doodsbedreigingen door GroenLinkser

7 maart 2014, 14.27 uur · Aangepast 9 maart 2014, 14.30 uur

GroenLinks neemt afstand van teksten waarin raadslid Fjodor Molenaar de katten van de buren met de dood bedreigt.

Vanmiddag plaatste Johnas van Lammeren, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren, een Facebookpost van Molenaar waarin hij zijn buren nog één laatste keer waarschuwt om hun poesjes binnen te houden. Die plassen namelijk tegen de deur van Molenaar. Doen ze dat niet, dan zegt Molenaar de huisdieren te kruisigen aan de voordeur van hun baasje.

De aanval van Van Lammeren op een raadslid van zijn voornaamste concurrent had meteen succes. Er ontstond een boel ophef. 'Het is een heel domme post', zegt Molenaar nu tegen AT5. De update is echter al drie weken oud en heeft volgens Molenaar maar twintig minuten online gestaan en ook nog in een besloten groep voor bewoners van zijn appartementencomplex.

Excuses
'Ik schreef het in the heat of the moment en dat had ik nooit moeten doen. Een buurvrouw werd heel boos en toen heb ik het meteen verwijderd en mijn excuses aangebouden. Ik hou van dieren, maar heb een hekel aan kattenpis', zegt Molenaar.

GroenLinks heeft afstand genomen van de uitspraken van Molenaar, die overigens niet op een verkiesbare plek staat bij de verkiezingen van 19 maart. 'Wat een afschuwelijke tekst. GroenLinks zet zich al jaren voor dierenwelzijn, tegen bio-industrie en alle andere vormen van dierenmishandeling', stelt fractievoorzitter Marieke van Doorninck. 'Heel kwalijk dat hij dit heeft gepost, gelukkig heeft hij er meteen afstand van genomen. Uiteraard neemt GroenLinks Amsterdam er ook afstand van. Het minste wat Fjodor kan doen is een donatie aan de dierenbescherming.'

Afgelopen jaar werd molenaar nog uitgeroepen tot beste raadslid van de Stopera.

Bijlage van gesloten account van groenlinks raadslid. Dit is hoe hij echt denkt! Schokkend pic.twitter.com/0Tbi8ShAX9

— Johnas van Lammeren (@Johnasvlammeren) March 6, 2014