Start van hoofdcontent

Stad

nl

Theaterstuk Anne morgen voor het eerst te zien

30 april 2014, 19.36 uur · Aangepast 8 mei 2014, 09.41 uur

Morgen vindt de eerste voorstelling plaats van het theaterstuk Anne.

Het wereldberoemde verhaal van Anne Frank wordt op een totaal nieuwe manier verteld, zodat het ook een nieuwe generatie zal aanspreken. AT5 keek woensdagmiddag bij de laatste voorbereidingen in het gloednieuwe theater bij de Houthavens aan het IJ.

Kritiek
Nog voor dat de eerste voorstelling heeft plaatsgevonden was er al kritiek op de voorstelling. De voorzitter van de Anne Frankstichting vond het stuk op voorhand te commercieel. Het meeste bezwaar heeft de stichting tegen de arrangementen die met de kaarten worden aangeboden. Zo kunnen bezoekers kiezen om met een boot vanaf Centraal Station naar het theater te varen, waar hem of haar 'een sfeervolle ontvangst met champagne en amuse' wacht. 

'Belachelijke discussie'
Robin de Levita, producent van de voorstelling, verwerpt deze kritiek echter. 'Voordat je met kritiek komt moet je het stuk eerst zien', stelt hij. 'De suggestie dat alleen bij de voorstelling Anne Frank het niet gepast zou zijn om mensen te voorzien van de faciliteiten die bij een theater horen vind ik absoluut een belachelijke discussie'.

De voorstelling gaat op 8 mei in première. Dan zal ook de koning aanwezig zijn in het theater.