Start van hoofdcontent

Stad

nl

Studenten VU verrast door slechte studie

24 juni 2014, 19.34 uur · Aangepast 26 juni 2014, 19.45 uur

Voor veel studenten kwam het nieuws dinsdag als een totale verrassing dat hun studie eigenlijk veel minder waard is dan zij dachten. Uit onderzoek is gebleken dat het niveau van zeker zeven studies op de VU en UVA onder de maat is.

Uit onderzoek van de zogeheten accreditatieorganisatie blijkt dat honderden studenten de afgelopen jaren te makkelijk hun bul hebben gehaald. De studenten nemen het de universiteit kwalijk dat zij het nieuws via-via te horen kregen.

'We hebben het een beetje te horen gekregen via Whatsapp en een aantal mensen hebben het op internet zien staan, maar we hebben het niet te horen gekregen van de opleiding zelf. Er is nog niets over gezegd, misschien komt dat nog. Dat hadden we eigenlijk wel even willen horen in college', vertelt een studente.

De studenten hopen dat er een oplossing wordt gevonden voor de problemen met hun studie.'Ik neem het ze wel kwalijk, vooral als je op de VU zit, dan verwacht je dat alle opleidingen goed zijn en dat ze kwaliteit bieden. Als je dan met dit nieuws komt, dan is dat toch zonde en jammer.'