Start van hoofdcontent

Stad

nl

Mede-eigenaar goudinkoop verdachte steekpartij, één slachtoffer overleden

26 juni 2014, 17.39 uur · Aangepast 30 juni 2014, 00.15 uur

Een van de twee slachtoffers van een steekpartij in een goudinkoopzaak / juwelier in West is donderdagmiddag overleden.

Dit bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) aan AT5. Het gaat om de man die na de steekpartij in de De Clercqstraat werd gevonden in de Elisabeth Wolffstraat.

De mede-eigenaar van de juwelier waar het steekincident plaatsvond raakte gewond bij de steekpartij. 

Aanleiding onbekend
Rond 11.40 vond in de goudinkoop / juwelierszaak in de De Clercqstraat een steekpartij plaats. Onduidelijk is nog of er sprake is geweest van een ruzie, of van een overval. 

Na het incident zakte een gewonde in elkaar voor de zaak. Even verderop in de Elisabeth Wolffstraat zakte een tweede slachtoffer in elkaar. Dit slachtoffer werd lange tijd gereanimeerd, maar overleed donderdagmiddag. Volgens getuigen is er bij de steekpartij onder meer gebruik gemaakt van een vleesvork.

UPDATE 15:32 uur: Mede-eigenaar als verdachte aangemerkt
Het OM laat donderdagmiddag weten dat de gewonde mede-eigenaar van de winkel inmiddels als verdachte is aangemerkt. 'Door hem als verdachte aan te merken heeft hij meer rechten dan als getuige. Zo heeft hij het recht om te zwijgen en heeft hij recht op een advocaat', aldus het OM.

Onduidelijkheid
Het OM benadrukt dat op dit moment nog onduidelijk is wat precies de toedracht is geweest van het incident. Het rechercheteam dat de zaak onderzoekt, houdt op dit moment nog alle scenario's open. Dat het om een overval gaat, zoals in diverse media wordt gesuggereerd, is dus nog niet zeker.

Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken wordt verzocht zich alsnog te melden via 0900-8844. 

Vaker geweld
Dit deel van West is de laatste tijd vaker het toneel van gewelddadige incidenten. Eind mei vond een schietpartij plaats bij een overval op een juwelier in de Jan Evertsenstraat. De juwelier raakte lichtgewond. Korte tijd later was er een gewapende overval op een café in de buurt. 

1 van de 2 gewonden van de steekpartij bij de juwelier in Adam is overleden. Het is een onbekende man. De andere gewonde is de mede-eigenaar

— OM Amsterdam (@OM_Amsterdam) June 26, 2014

De forensische opsporing onderzoekt de zaak waar de dubbele steekpartij plaatsvond. Eén slachtoffer is overleden pic.twitter.com/RJobxuj2eR

— Tessa Neijland (@Tessaneijland) June 26, 2014
Jan Gort