Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Toestand mede-eigenaar goudinkoop stabiel'

27 juni 2014, 00.30 uur · Aangepast 30 juni 2014, 00.15 uur

Na een zeer zware operatie, is de toestand van de mede-eigenaar van de goudinkoopzaak / juwelier in West stabiel. Dat laat zijn advocaat op Twitter weten.

De man raakte donderdagochtend gewond bij een steekpartij in zijn zaak. Na het voorval zakte hij voor het pand in elkaar. Even verderop, in de Elisabeth Wolffstraat werd een tweede slachtoffer aangetroffen. Over de aanleiding van het incident is nog niets bekend, ook is nog onduidelijk wie er gestoken heeft.

Dat slachtoffer werd gereanimeerd, maar overleed in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. De mede-eigenaar van de zaak, die het incident overleefde, geldt nu als verdachte in de zaak. 'Door hem als verdachte aan te merken heeft hij meer rechten dan als getuige. Zo heeft hij het recht om te zwijgen en heeft hij recht op een advocaat', laat het OM weten.

Donderdagavond meldt advocaat Sidney Smeets van Spong Advocaten dat de toestand van zijn cliënt stabiel is. Verder laat hij weten dat de familie van de man met rust gelaten wil worden. Of de man is aangehouden, is nog niet bekend. Eerder kon dat niet omdat hij in het ziekenhuis lag. 

Na een zeer zware operatie is onze hevig gewonde cliënt nu vooralsnog stabiel na de overval op zijn #goudhandel in #west vandaag

— Sidney Smeets (@advocaatsmeets) June 26, 2014