Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ultimatum gesteld aan uitvaartverzorger PC Hooft

1 juli 2014, 14.30 uur · Aangepast 4 juli 2014, 20.47 uur

De onderhandelingen over het voortbestaan van de aula op begraafplaats Vredenhof verlopen nogal stroef. Kermisondernemer Frans Stuy en Henk Bakker hebben namens de nabestaanden van mensen die op de begraafplaats liggen, een advocaat in de arm genomen.

In een brief aan de PC Hooft Groep schrijft advocaat Groen dat de uitvaartverzorger niet ingaat op vergaderverzoeken. PC Hooft zou eerst een plan willen zien over hoe de groep denkt de aula over te kunnen nemen. De nabestaanden op hun beurt zeggen dat PC Hooft haar beweringen over het dalende aantal begrafenissen en hoge kosten voor het renoveren van de aula, niet kan onderbouwen. Zij willen daarom graag in gesprek, maar PC Hooft weigert dat tot nu toe.

De nabestaanden willen nu dat PC Hooft binnen twee weken met hen om tafel gaat om tot een oplossing te komen. Gebeurt dat niet, dan starten de nabestaanden een kort geding.

Eerder al was er een muzikaal protest tegen de sluiting van de aula. Na de aankondiging van PC Hooft kwam het eerste protest met name vanuit de Jordaan. Vanuit de politiek werd er ook al verontrust gereageerd op de sluiting van de aula.