Start van hoofdcontent

Stad

nl

Joodse vrouw zwaar mishandeld om Israëlische vlag

31 juli 2014, 18.24 uur · Aangepast 1 augustus 2014, 12.53 uur

Een vrouw in Oost is afgelopen dinsdag zwaar mishandeld, waarschijnlijk omdat zij een vlag van Israël aan haar balkon had gehangen.

Seraphina Verhofstadt werd geslagen in haar maag en gezicht. 'Kankerjood', riepen haar belagers. Ze heeft een zware hersenschudding, gekneusde ribben en verwondingen in haar gezicht. Ook werd er een brandende fakkel naar haar gegooid.

Uiteindelijk wist ze aan haar belagers te ontkomen door met een verfbus te spuiten. Die had ze op zak omdat ze al eerder was bedreigd. Toen riepen jongens dat ze haar keel door zouden snijden.

Getuigen
Verhofstadt is bang dat de daders terug zullen komen. De situatie is zo dreigend, dat de politie haar per direct heeft beveiligd.

De politie is op zoek naar getuigen en mensen die weten wie de daders zijn. Ze zaten hoogstwaarschijnlijk onder de rode verfspray die het slachtoffer heeft gebruikt.

Brandbom
Het Gaza-conflict leidde al eerder tot agressie in de stad. Op het Krugerplein werden de ramen ingegooid van een bewoner die een Israëlische vlag over zijn balkon had hangen. Ook werd er een brandbom naar zijn woning gegooid.

Er hangen ook Palestijnse vlaggen in de stad. Op de Admiraal de Ruijterweg is bovendien een vlag van Hamas gespot.

Kamervragen
Tweede Kamerleden Joram van Klaveren en Louis Bontes van Voor Nederland (VNL) hebben donderdagmiddag meteen Kamervragen gesteld na het lezen van dit bericht. Ook de VVD stelt vragen.