Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Wanhopige vluchtelingen zoeken nieuw kraakpand

15 augustus 2014, 22.53 uur · Aangepast 17 augustus 2014, 00.32 uur

De vluchteling van actiegroep Hier zijn Wij, die sinds begin juli in een gekraakt pand aan de Linnaeushof verblijven, zullen dat zaterdagavond 18.00 uur verlaten. Een nieuwe locatie is in zicht.

Dat maakten zij vrijdagavond bekend, tijdens een vergadering in het pand in Oost. Woensdag bepaalde de rechter dat de asielzoekers het gebouw binnen twee dagen moesten verlaten, omdat de eigenaar van het complex afspraken had gemaakt om een fitnesscentrum in het pand te vestigen. 

Bij de vergadering waren, behalve de vluchtelingen, zo'n 20 mensen aanwezig. er werd door de vluchtelingen een aantal keer tijdens het overleg een wanhopig beroep gedaan op die aanwezigen. Zo vroegen de vluchtelingen of iemand een plek wist waar ze heen kunnen gaan. Vanuit de kraakbeweging in de stad zouden inmiddels een aantal suggesties gedaan zijn voor een nieuw onderkomen.

Het zou gaan om twee gebouwen, die al langer leeg staan. Om welke panden het precies gaat, is nog niet bekend. Groepjes vluchtelingen hebben de panden bezocht om te bekijken of één van beide plekken geschikt is om als onderkomen voor de groep te dienen.