Start van hoofdcontent

Stad

nl

Door sluiting nog maar één politiebureau in Noord

15 september 2014, 12.54 uur · Aangepast 17 september 2014, 14.35 uur · Foto: Martin Damen

Het politiebureau aan de Klimopweg in Noord is per maandag gesloten. De medewerkers van de politiepost verhuizen naar bureau Waddenweg. Door de sluiting blijft er één bureau over in het stadsdeel.

De verhuizing vindt plaats in het kader van de vorming van zogenoemde 'robuuste basisteams', per 1 januari 2015. Dat zijn grotere politieteams die intensief samenwerken vanaf een beperkter aantal locaties in de stad. Bureau Waddenweg en Klimopweg vormen samen basisteam Boven-IJ. Het is het eerste team dat vanuit één locatie werkt.

In de toekomst zullen meer bureau's samengevoegd worden, zodat elk basisteam vanuit één locatie zal gaan werken. De sluiting van het bureau aan de Klimopweg heeft volgens de politie geen gevolgen voor het 'blauw op straat'. Wijkagenten blijven actief in de buurt.

Om aangifte te doen, kunnen bewoners van Noord voortaan terecht bij politiebureau Waddenweg aan de Rode Kruisstraat. In 2015 zal ook het politiebureau aan de Beursstraat in het Centrum de deuren sluiten. Vorig jaar ging de post op het Centraal Station al dicht.