112

Kickbokser Hesdy Gerges moet jaren de cel in

21 november 2014, 15.26 uur · Aangepast 25 november 2014, 17.13 uur

Whatsapp

Kickbokser Hesdy Gerges (30) is vandaag in Antwerpen veroordeeld tot een forse celstraf omdat hij in cocaïne handelde.

De Amsterdammer werd begin 2011 door een arrestatieteam aangehouden voor zijn betrokkenheid bij een cocaïnedeal van 128 kilo. Toen hij weer op vrije voeten kwam, vertelde hij aan AT5 hoe erg hij die dagen in de cel vond. 'Het was als in een nachtmerrie!'

Toch eiste de Belgische justitie vier jaar cel tegen Gerges. Vandaag tijdens de uitspraak bleek dat de rechter de eis overtrof. Hij moet 54 maanden de gevangenis in, oordeelde de rechter. Daarnaast moet hij een boete van 22.000 euro betalen. De Belgische advocaat van Gerges weet nog niet of hij in beroep gaat.

Patrick Brisban
Ook Gerges' neef Ashraf G., Soufian C., Marc de W. en Lucas B. zijn veroordeeld tot precies dezelfde straf voor hun aandeel in de cokedeal.

Een zesde verdachte in de zaak blijkt Patrick Brisban, de beroepscrimineel die zondag 2 december 2012 werd geliquideerd in Diemen. Door de dood van Brisban werd het proces eerder al eens uitgesteld.

Kickbokser
Hesdy Gerges is een befaamd K1-fighter. In 2010 vocht hij in de Arena een bijzondere partij met Badr Hari, die Gerges won omdat Hari natrapte.UPDATE 15.25 uur
In een reactie aan AT5 laat Gerges weten tegen de veroordeling in beroep te gaan. 'Ik vecht door tot het bittere einde', aldus de vechtsporter.  

Whatsapp