Start van hoofdcontent

Stad

nl

K1-vechter Hesdy Gerges vast voor drugshandel

16 februari 2011, 15.04 uur · Aangepast 2 mei 2011, 16.39 uur

Een arrestatie team heeft woensdagochtend K1-vechter Hesdy Gerges van zijn bed gelicht. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de handel in 128 kilo cocaïne.

Gerges werd in alle vroegte in zijn flat in Noord aangehouden, zo meldt Het Parool. De politie arresteerde nog vier andere verdachten. In Amsterdam, Zaandam, Badhoevedorp, Utrecht en Biltohoven werden in totaal tien panden doorzocht. Daarbij zijn wapens, munitie, computers en telefoons in beslag genomen.

De aanhouding van de 26-jarige kickbokskampioen volgt op een inval van de Belgische justitie in mei vorig jaar. Daarbij werd Gerges' neef Ashraf en diens Amsterdamse vriend Soufian C. in een loods in Antwerpen betrapt met een partij van 128 kilo coke.

Gerges is regelmatig actief op gala's van It's Showtime, van organisator Simon Rutz. Na Badr Hari, is hij daarmee de tweede K1-vechter van It's Showtime die binnen korte tijd wordt opgepakt. Hari wordt verdacht van de zware mishandeling van een portier van Club Blinq.

De arrestatie van Gerges is een nieuwe smet op de vechtsport. Burgemeester Van der Laan wil grote kickboksgala's verbieden omdat ze door de georganiseerde misdaad zouden worden gebruikt als netwer bijeenkomsten. In spetember vorig jaar reageerde Gerges tegen AT5 nog verbolgen over die plannen. Hij ontkende toen expliciet ook maar iets met drugs te maken te hebben.

Gerges zou in maart op een gala van It's Showtime in de Sporthallen in Zuid zijn wereldtitel verdedigen. De kans dat hij daar nog kan vechten is nihil.