Start van hoofdcontent

Stad

nl

'It's Showtime weggepest uit stad'

14 februari 2011, 15.18 uur · Aangepast 14 februari 2011, 17.22 uur

Simon Rutz, manager van kickbokser Badr Hari en organisator van vechtsportgala It's Showtime, vindt dat hij wordt weggepest uit Amsterdam.

Dat zegt hij tegen Metro. "Natuurlijk word ik de stad uit gepest. Terwijl de gemeente klaagt dat er te weinig sportevenementen in de stad zijn. En wat doen ze? Ze jagen de organisatie van een van de grootste evenementen de stad uit."

Burgemeester Eberhard van der Laan wil grote vechtsportgala's verbieden, omdat ze door criminelen worden gebruikt als netwerkbijeenkomsten. Rutz is het zat om tegen die beeldvorming te vechten. "Overal worden we met open armen ontvangen, door de hele wereld organiseren we nu elf evenementen. Hier moeten we maar steeds tegen een imago vechten. Ik ben er gewoon te moe voor."

Het jaarlijkse vechtportgala in de ArenA is dit jaar sowieso van de baan, omdat de Japanse vechtsportorganisator K-1 nagenoeg failliet is. Maar Rutz betwijfelt of hij het evenement zonder die problemen wel rond had kunnen krijgen. "Door alle negatieve uitlatingen van de gemeente was het voor mij ook niet meer haalbaar om het te organiseren, qua sponsoring en kaartverkoop."