Stad

3 doden en 14 gewonden: politie jaagt nog intensiever op verkoper witte heroïne

27 november 2014, 10.05 uur · Aangepast 7 april 2015, 09.16 uur

De jacht op de dealer die witte heroïne verkoopt als cocaïne aan toeristen is geïntensiveerd.

Woensdag werd bekend dat opnieuw twee Britse mannen het slachtoffer zijn geworden van witte heroïne. Vermoedelijk dachten de twee jonge toeristen (20 en 21) dat ze coke hadden gekocht. 

In totaal zijn er nu drie dodelijke slachtoffers gevallen. 14 anderen raakten onwel na het gebruik van witte heroïne. Tot gisteren werd alleen in de binnenstad gezocht naar de dealer die de drugs verkoopt, maar nu er twee doden zijn gevallen in Zuid is het politieteam dat de zaak onderzoekt uitgebreid.

'Alles in het werk'
'We bundelen de krachten en doen er alles aan om deze zaak op te lossen', stelt een politiewoordvoerder in de Volkskrant. 'We hoopten dat de verkoper van dit spul door z'n handel heen zou zijn. Maar wat we aantroffen in de hotelkamer is van dezelfde samenstelling als de heroïne die eerdere slachtoffers veroorzaakte'. 

Er wordt rekening gehouden met het feit dat de dealer in kwestie niet weet dat hij heroïne verkoopt. 'Witte heroïne is een stuk duurder dan cocaïne. Degene die het verkoopt, doet dat onder de prijs. Dat is niet slim, dus mogelijk weet hij niet wat hij in handen heeft', aldus de politie.

Waarschuwingen
Na de vondst van de twee toeristen is de GGD weer begonnen met het plaatsen van waarschuwingsborden op drukke pleinen in de stad. Eerder werden al flyers uitgedeeld bij hostels waar veel (Britse) toeristen verblijven.