Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Link tussen moord Ali Akgün en Samir "Scarface"'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 januari 2015, 12.53 uur

De Turkse recherche vermoedt dat een Turkse maffiabaas zowel achter de moord op Samir "Scarface” Bouyakhrichan, als die op Ali Akgün zit.

Dat schrijft het Turkse Canli Haber. Akgün werd 24 december geliquideerd in Istanbul. Hij was bevriend met Bouyakhrichan, die in augustus werd geliquideerd in Marbella. 'Scarface' zou een vermogen van een miljard hebben gehad.

De politie vermoedt dat de twee vrienden allebei op de dodenlijst stonden van een Turkse maffiabaas die niet bij naam genoemd wordt. De politie onderzoekt deze theorie nu dan ook. De gouverneur van Istanbul, Vasip Şahin, zegt dat de moorden 'zeker opgelost' zullen worden.

Dodenlijst
Turkse media melden dat er een dodenlijst is in de Turkse onderwereld, waar maar liefst twintig namen op prijken. In het onderzoek naar de moord op Akgün is inmiddels ook de Nederlandse crimineel Atilla Ö verhoord. Dat schrijft Ajans TV Haber.

Ö is 2,5 uur ondervraagd en verklaarde onder andere dat hij niets te maken heeft met het conflict dat nu speelt in de Turkse onderwereld. Over Akgün zei hij dat Akgün veel geld verdiende in Nederland en zich bewoog in de onderwereld.

De zoon van Ö, Baris, wordt weer verdacht van de moord op Aytas Göraler. Vorige maand werd de compagnon van Baris geliquideerd in de Rijnstraat.