Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Britse jihadist wil "ridiculous" monument op de Dam verwoesten'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 februari 2015, 09.43 uur

De Britse jihadist Abu Abdullah Britani stond in 2012 nog voor Sharia4Holland bij het monument op de Dam, nu zegt hij hetzelfde monument te willen verwoesten.

Dat zegt Britani in reactie op een tweet van cameraman Frank Buis. Buis ontdekte Britani op zijn camerabeelden uit 2012 en twitterde dat naar Britani. 'Message to #Holland #Amsterdam, when the sharia reaches you, we will destroy you and that ridiculous monument which represents freedom', aldus Britani vanuit Syrië.

Message to #Holland #Amsterdam, when the #shariah reaches you we will destroy you and that ridiculous monument which represents #freedom

— Abu Abdullah Britani (@seekingjannah3) February 4, 2015

Destijds in 2012 zorgde de radicale moslimbeweging Sharia4Holland voor opschudding door tijdens een geïmproviseerde persconferentie Geert Wilders met de dood te bedreigen. Behalve Britani was daar ook de Britse haatprediker Anjem Choudary bij aanwezig.

Van hem wordt beweerd dat hij een leermeester is van de Britse IS-beul die opduikt in de executiefilmpjes van IS. Britani ontvluchtte Engeland enige tijd geleden toen hij op borgsom was vrijgekomen nadat hij iemand in Londen op straat had neergestoken met een pen.

Lees ook: Sharia4Holland bedreigt Wilders