Start van hoofdcontent

Stad

nl

Sharia4Holland bedreigt Wilders

26 mei 2012, 14.57 uur · Aangepast 24 augustus 2014, 14.37 uur

De PVV gaat vragen stellen over de doodsbedreigingen die gisteren geuit werden tijdens een geïmproviseerde persconferentie door de radicale moslimbeweging Sharia4Holland.

Eén van de leden van de radicale moslimsbeweging vergeleek Geert Wilders met een 'hond van de Romeinen' en zei dat de Sharia met hem zouden 'dealen' zoals ze in het verleden ook met dergelijke figuren hadden gedaan. 'Trek lering uit Theo van Gogh.'

PVV-kamerlid Joram van Klaveren wil hierover vragen stellen aan minister Ivo Opstelten van Justitie. De minister waarschuwde Sharia4Holland-woordvoerder Abu Imran eerder al niet naar Nederland te komen, omdat hij mogelijk opgepakt en uitgeleverd zou kunnen worden aan Marokko, waar hij nog twee jaar moet vastzitten vanwege drugshandel.

De PVV wil dat de Sharia4Holland verboden wordt. De man die Wilder met de dood bedreigt moet worden vervolgd en uitgezet, aldus Van Klaveren.

Ook de Amsterdamse VVD-fractievoorzitter Robert Flos heeft via Twitter woedend gereageerd op de uitspraken van de radicale moslimgroep. In een telefonische reactie heeft Flos laten weten dat hij 'emotioneel' wordt van het hele voorval.

Zie hier de doodsbedreiging (op ongeveer 3.30 minuut):