Stad

NL
V

[Video] Maagdenhuis overvol bij optreden Typhoon

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 februari 2015, 00.37 uur

Zanger Typhoon heeft vrijdagavond een optreden gegeven in het Maagdenhuis aan het Spui. Het optreden zorgde ervoor dat het pand vol stroomde met belangstellende studenten en docenten.

De zanger kwam optreden om de bezetters te steunen. Volgens de muzikant hebben de studenten bewezen dat actievoeren niet dood is. Hij benadrukte dat de bezetters vooral moeten doorgaan met hun actie.

Eerder op de avond waren Freek de Jonge en SP-leider Emile Roemer in het Maagdenhuis. Ook zij kwamen naar het pand om de actievoerende studenten te steunen. De SP en Roemer willen laten weten dat ze de studenten steunen in hun actie. De SP wil dat universiteiten minder 'een leerfabriek' worden dan ze nu zijn.

Studenten en medewerkers van de UvA houden op aanstaande zondag een landelijke bijeenkomst in het Maagdenhuis. Studenten uit heel Nederland zijn uitgenodigd om naar het 'landelijke overleg' te komen. Het pand wordt sinds woensdagavond door de boze UvA-studenten bezet. De UvA deed woensdagavond aangifte tegen de bezetters. Daardoor hangt hen een ontruiming door de politie boven het hoofd, maar die is tot nu toe niet in actie gekomen.