Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte Staatsliedenbuurt had beroerde nacht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 maart 2015, 16.07 uur

Adil A., een van de verdachten in de Staatsliedenbuurt-zaak, heeft volgens zijn advocaat een beroerde nacht gehad.

Bénédicte Ficq, de advocate van A., stelde dinsdag tijdens de tweede dag van het proces dat A. 'volkomen verzenuwd' was. Hij zou volgens Ficq de nacht in beperking door hebben gebracht in het cellencomplex op Schiphol en nauwelijks hebben gegeten. 'U ziet inderdaad een beetje geel', stelde een rechter hierop tegen A., waarna hij even weg mocht uit de rechtszaal om een broodje te eten en wat water te drinken.

Ficq was niet te spreken over de behandeling van haar cliënt. 'De fitheid en de niet opgefoktheid van mijn cliënt is van wezenlijk deze dagen. Ik wil weten wie dit heeft beslist.' Volgens het Openbaar Ministerie is het louter een logistieke keuze. Het is deze weken handiger dat Anouar B. en Adil A. dichterbij de bunker zijn. 

Lees ook: Wie is wie in de Staatsliedenbuurt-zaak 

Ficq wil opheldering. Adil heeft nauwelijks gegeten en geslapen. Anouar roept dat ze hetzelfde met hem hebben gedaan. #Staatsliedenbuurt

— Mark Schrader (@markschrader) March 24, 2015

Rechter tegen Adil: U ziet inderdaad een beetje geel. U mag even naar beneden. Water drinken en een broodje eten. #Staatsliedenbuurt

— Mark Schrader (@markschrader) 24 maart 2015

En weg is Adil. Bijkomen in de kelder. #Staatsliedenbuurt

— Mark Schrader (@markschrader) 24 maart 2015

Tijdens de tweede procesdag in de Staatsliedenbuurt-zaak worden onder meer twee DNA-deskundigen gehoord over het bewijs dat tegen verdachten Adil A. en Anouar B. is gevonden.