Start van hoofdcontent

Stad

nl

Staatsliedenbuurt-verdachte opvallend openhartig over liefde voor wapens

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 maart 2015, 16.07 uur

Staatsliedenbuurt-verdachte Adil A. had dan wel een beroerde nacht achter de rug. Eenmaal aan het woord was hij opvallend openhartig over onder andere zijn liefde voor wapens.

A. laat zich graag fotograferen met wapens in handen, zo werd er een foto besproken waarop hij blijkbaar in bad ligt met wapens. 'Lag er ook een wapen op de rand van het waar u in zat', vroeg de rechter zich af. 'Dat kan, mevrouw. Het was gewoon stoerdoenerij. Ik ben crimineel, ik ga niet met baby's op de foto.'

Lees ook: Wie is wie in de Staatsliedenbuurt-zaak 

De rechter wilde ook weten of A. weleens een AK-74 in handen heeft gehad. 'Nee mevrouw, anders had ik er wel een foto van gemaakt.' Het beeld ontstaat dus Adil A. behoorlijk gek is van wapens, wel ontkent hij ooit te hebben geschoten. De foto's kwamen vandaag ter sprake omdat er één foto is van Adil met een Colt, hetzelfde type als die bij de dubbele liquidatie is gebruikt. 

Lees ook: Verdachte Staatsliedenbuurt had een beroerde nacht

Adil A. bood ook nog een interessante inkijk in de internationale wapenhandel. 'Het gaat om kalasjnikovs, die worden niet per één verkocht. Die komen in grote partijen uit het Oostblok. Uiteindelijk gaan ze alle kanten op.' Bij de moordpartij in december 2012 werd gebruik gemaakt van kalasjnikovs, het zware machinegeweer is sindsdien ook bij enkele andere liquidaties gebruikt.