Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Moeder zag seksadvertenties eigen dochter

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 april 2015, 10.53 uur

Zeventien jaar oud was de dochter van Ursula de Jong toen ze in de prostitutie belandde. Vandaag stonden de mannen terecht die ervan verdacht worden haar minderjarige dochter uitgebuit te hebben. Ursula vertelt zeer aangedaan haar verhaal aan AT5.

'Ik ben heel kwaad, het is eigenlijk een hele lieve meid. Het is ook een hele leuke meid en knap en daar is misbruik van gemaakt', zegt De Jong. 'Achteraf gezien is het al hele lange tijd aan de gang. We hebben haar ook uit huis laten plaatsen in een gesloten inrichting. Met het oog erop dat ze daar dan veilig zat. Maar als ze dan op verlof was, ging ze regelrecht door naar een huis waar nota bene iemand met een enkelband zat'.

Een hele tijd wist De Jong niet dat haar dochter betaalde seks had. Uiteindelijk vond haar zoon een telefoon waarop allemaal foto's stonden van de website kinky.nl. 'Daar kwam ik dus allemaal foto's en advertenties van haar tegen. Op dat moment leef je wel maar ga je in een soort roes en m'n dochter was nog maar zeventien'.

Volgens Ursula heeft ze alles geprobeerd om haar dochter uit de prostitutie te krijgen: 'Ik heb al m'n tijd, al m'n energie erin gestoken. Voor mijn eigen idee heb ik het gewoon goed gedaan'. Nu hoopt ze dat vier pooiers van haar dochter voor lange tijd de cel indraaien.

Vandaag eiste het Openbaar Ministerie gevangenisstraffen variërend van 2 tot 3,5 jaar tegen de vier mannen die ervan verdacht worden minderjarige meisjes geprostitueerd te hebben in een flat in Diemen.

Lees ook: OM eist 2 tot 3,5 jaar celstraf tegen pooiers minderjarige meisjes Diemen