Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Gemeente vraagt bewoners Vluchtgarage spullen te pakken

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 april 2015, 19.41 uur

De gemeente heeft de bewoners van de Vluchtgarage in Zuidoost via een brief op de hoogte gesteld van de aanstaande ontruiming. In de brief, die in het Engels en het Nederlands is geschreven, wordt de bewoners gevraagd de Vluchtgarage te verlaten. De ontruiming zal maandag om 09.00 uur plaatsvinden.

De bewoners kunnen zich via de GGD inschrijven voor de Bed Bad Brood-voorziening van de gemeente. Ook moeten de bewoners al hun persoonlijke eigendommen meenemen. Een woordvoerder van de vluchtelingen liet gisteren al weten dat de ontruiming aanstaande is. De gemeente wilde daar toen nog niet op reageren.

Eind maart oordeelde de rechter dat de Vluchtgarage mag worden ontruimd. Volgens het hof is de bed, bad, brood-voorziening van de gemeente een goed alternatief. Burgemeester Van der Laan riep daarop de hulp van buurgemeenten in, omdat er niet voor alle vluchtelingen een bed, bad, brood-voorziening in de stad is.

Gekraakt
De parkeergarage werd in december 2013 gekraakt door een grote groep uitgeprocedeerde asielzoekers. Het stadsbestuur wil de parkeergarage slopen, omdat die voornamelijk leegstaat en een grote kostenpost vormt voor de gemeente.

Maandag ontruiming Vluchtgarage Zuidoost. Onderstaande brief hangt er nu. pic.twitter.com/K2AyejBOjA

— Vincent van Rijn (@Vincent_AT5) April 9, 2015