Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Zo'n 200 prostituees en sympathisanten lopen mars tegen sluiting raambordelen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 april 2015, 00.31 uur

Zo'n 200 prostituees en sympathisanten hebben vanavond een mars van het Oudekerksplein naar de Stopera gelopen, om te protesteren tegen de sluiting van raambordelen in het centrum. Bij aankomst bij het stadhuis overhandigden zij een petitie en eisenlijst aan de burgemeester.

Veel van de prostituees droegen een masker, om niet herkend te worden. De sekswerkers vinden dat de gemeente moet stoppen met het 1012-project. De gemeente wil met het project de mensenhandel en criminele praktijken in het gebied aanpakken door raambordelen te sluiten. Er zijn al 115 van de vijfhonderd protitutieramen dicht. Op de planning staat de sluiting van ruim tachtig ramen rond de Oude Kerk.

Lees ook: Prostituees Wallen leggen massaal werk neer

De gemeenteraad zal vanavond de sluiting van de raambordelen bespreken. Tijdens die vergadering zal een kleine afvaardiging van PROUD, de belangenvereniging voor sekswerkers, en de prostituees inspreken.

Volgens PROUD is de sluiting van de raambordelen nadelig voor de prostituees. Momenteel hebben de dames namelijk een alarmknopje voor als een klant vervelend doet en komt de GGD regelmatig langs. De belangenvereniging verwacht dat het protest wel eens de grootste demonstratie van prostituees in Nederland ooit zou kunnen zijn.