Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Vluchtgaragebewoners klaar voor vertrek

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 april 2015, 20.10 uur

De vluchtgarage in Zuidoost wordt morgenochtend om 9.00 uur ontruimd. De vluchtelingen zullen zich niet verzetten en vertrekken vrijwillig.

De meeste voorbereidingen voor dat vertrek waren vandaag al gedaan. Waar ze na vannacht naartoe gaan is nog niet duidelijk. Maar gebruik van de bed bad brood voorziening die de gemeente heeft aangeboden, gaan ze in ieder geval niet maken. 'We zijn hier niet gekomen om te logeren, we hebben een goede reden om hier te zijn. We kunnen namelijk niet terug naar onze landen. We komen hier niet om opvang te vragen, maar om een normaal leven te leiden', zegt een van de vluchtelingen.

Bed, bad en brood is volgen hun een oplossing voor daklozen, niet voor vluchtelingen die meer vastigheid nodig hebben, zegt een van de vluchtgaragebewoners. 'We hebben scholing nodig, een dak boven ons hoofd. Een normaal leven. Naar school gaan en zoals iedereen belasting betalen'.

Lees ook: Gemeente vraagt bewoners Vluchtgarage spullen te pakken

Sinds december 2013 verblijven de vluchtelingen in de garage in Zuidoost. Maar de rechter besloot vorige maand dat de vluchtgarage mag worden ontruimd. De gemeente wil de garage slopen omdat die voornamelijk leeg staat en een te grote kostenpost vormt.