Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Politie haalt tenten asielzoekers Tolstraat weg

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 april 2015, 19.44 uur

De politie heeft de tenten die asielzoekers aan de Tolstraat in De Pijp gisteravond hebben opgezet, weggehaald. Rond 15.30 uur kwam de politie naar het braakliggend terrein waar de tenten stonden. De vluchtelingen hebben tot 13.30 uur de tijd gehad om de boel af te breken.

Tijdens de ontruiming werd er gedemonstreerd door de asielzoekers en scholieren die naar het terrein waren gekomen. Volgens de politie mogen de asielzoekers tot 23.00 uur op het terrein demonstreren. Als de tenten na de gestelde deadline niet weg zijn, zullen er verdere maatregelen worden genomen.

Lees ook: [Video] Vluchtelingen brengen nacht door op braakliggend terrein in de Pijp

De vluchtelingen kunnen terecht in de bed, bad, broodvoorziening van de gemeente, maar de asielzoekers vinden die voorziening geen oplossing. Volgens hen is dat een 'lapmiddel', omdat het alleen een nachtopvang betreft en zij overdag dan op straat moeten zwerven.

Tentenkamp
Vanochtend bleek dat er steeds meer vluchtelingen naar het braakliggende terrein kwamen om hun tent op te zetten. Een woordvoerder van de groep meldde dat er zelfs op korte termijn een drinkwatervoorziening en elektriciteit zou komen.

De circa zeventig asielzoekers streken gisteravond op de plek neer nadat zij eerder die dag uit de Vluchtgarage waren gezet. Na een protest door de stad en bij het stadhuis, liepen zij naar het terrein in De Pijp.

De Voorbijganger