Start van hoofdcontent

Stad

nl

Najib 'Ziggy' Himmich al voor dood vriendin Luana ondergedoken

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 april 2015, 23.20 uur

De crimineel Najib Himmich is al sinds september 2014 spoorloos verdwenen, dus nog voor de moord op zijn vriendin Luana Luz Xavier.

Dat werd dinsdag duidelijk tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht, waar beelden van vlak voor de liquidatie van Luana werden vertoond. Najib Himmich, ook wel bekend onder de bijnaam Ziggy, is sinds september 2014, dus nog voor de moord, spoorloos verdwenen. De politie houdt de optie open dat hij misschien zelfs al dood is, wellicht zit hij ondergedoken uit angst voor aanslagen op zijn leven. 

abc5media_image_1

Lees ook: [Video] Liquidatie Luana Lux Xavier vastgelegd door bewakingscamera

Na de moord op Luana heeft Najib, zover de politie weet, ook met niemand meer contact gezocht, zelfs niet met Luana’s familie. Dat is erg vreemd, want Najib had twee kinderen met Luana. Bekend is dat Himmich over meerdere schuiladressen beschikte, zowel in Amsterdam als in Spanje. De laatste bekende datum dat hij in Spanje is gezien is half oktober 2014. Ook zou Najib in Marokko een schuiladres hebben.

Himmich wordt overigens ook gezocht wegens zijn mogelijke betrokkenheid bij een moord van enkele jaren geleden. Hij staat inmiddels internationaal gesignaleerd.