Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Producenten hitserie Homeland laten Amsterdam links liggen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 april 2015, 10.01 uur · Foto: Ernst Moekels

De Amerikaanse hitserie Homeland komt voor de opnamen van het nieuwe seizoen ondanks verwoede pogingen van de gemeente niet naar Amsterdam.

Het hele vijfde seizoen van hitserie Homeland wordt namelijk in Duitsland gedraaid. Dat meldt de Engelse krant The Guardian vandaag. De gemeente probeerde de makers in maart dit jaar te verleiden om ook naar Amsterdam te komen, het vijfde seizoen van de populaire serie speelt zich grotendeels in Europa af. 

Lees ook: Gemeente wil opnames Homeland binnenhalen

De serie verplaatst zich naar Duitsland omdat hoofdpersoon Carrie Mathison (Claire Danes) nu voor een Duits beveiligingsbedrijf werkt. Het vijfde seizoen begint twee jaar na het einde van de vierde reeks. De focus van het verhaal ligt overigens wel weer op het Midden-Oosten, zelfs nu Mathison niet meer voor de CIA werkt zoals in de vorige series.

De makers hebben ook laten doorschemeren dat de recente crisis in Oekraïne een rol in het verhaal speelt. De opnames beginnen in juni, de serie is vanaf september weer op Showtime te zien. Een probleem waar internationale producenten in Nederland tegen aan kunnen lopen, is dat de zogenoemde ‘incentive’-regeling van het Filmfonds, die het financieel aantrekkelijk maakt om in Nederland te draaien, nog niet geldt voor televisieseries.