Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdams koppel uit Nepalese bergen gehaald

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 april 2015, 11.55 uur

Fons van den Berg (24) en Rosanne van Heeckeren (24) zijn van uit de bergen van Langtang gehaald. Het duo is inmiddels veilig geland op een militaire basis in Dhunche. De familie en vrienden van de twee zijn opgelucht dat hun geliefden in veiligheid zijn gebracht. Dat bevestigt een vriend van Fons aan AT5.

Het stel zou eigenlijk gisteren al gered worden, maar die actie werd afgelast vanwege slecht weer. Het koppel wacht nu om overgevlogen te worden naar hoofdstad Kathmandu.

Het Amsterdamse koppel zat sinds zaterdag vast in de bergen van Langtang na de verwoestende aardbeving. De twee waren een trektocht door het natuurgebied aan het maken, toen de aardbeving toesloeg. Samen met tientallen andere toeristen kwamen ze vast te zitten in Bamboo Village, een dorpje op zo'n 1600 meter hoogte.

Lees ook: Grote zorgen om Amsterdams koppel dat vastzit in bergen Nepal

Familie en vrienden maakten zich de laatste dagen grote zorgen en vroegen via media en sociale media om hulp, zodat de twee door een helikopter konden worden opgepikt. Volgens een goede vriend van Fons was de situatie levensbedreigend.