Stad

Circus Elleboog raakt alles kwijt: 'Dit overvalt ons. Dit is zo rigoureus.'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 mei 2015, 14.13 uur · Foto: foto jaap

Whatsapp

Eén van de getroffen instellingen die de gehele subsidie (gefaseerd) kwijt raakt is Circus Elleboog. 'Ik had niet verwacht dat het zo rigoureus zou zijn', zegt een geschrokken directeur Angelina van Groezen.

Het jeugdtheater aan de Laan van Spartaan raakt de komende drie jaar ruim 8 ton aan gemeentelijke inkomsten kwijt. 'We hebben wel inkomsten, maar zonder die subsidie redden we het niet', laat de directeur aan AT5 weten. Circus Elleboog is actief in veel verschillende buurten in de stad. Door gezamenlijk circusactiviteiten uit te voeren, wil de stichting Amsterdamse jongen laten groeien in sociaal/emotioneel, creatief en motorisch gebied. 

Lees ook: Bezuinigen op subsidies bekend: Beschermd Wonen, OBA en Artis hard getroffen

Van Groezen: 'Het overvalt me, het is een zeer zorgelijke mededeling. We gaan met de gemeente om tafel om te kijken of we de schade enigszins kunnen beperken. Circus Elleboog heeft een bijzondere plek in de stad. We hebben historie geschreven. We zijn een toevoeging voor Amsterdam, zeker voor minder bedeelde kinderen. Het komt helemaal als een verrassing omdat we vorig jaar een goed financieel jaar hebben gedraaid nadat we in 2013 een faillissement af hebben kunnen wenden. Circus Elleboog mag nooit verloren gaan voor de stad.'

Whatsapp