Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte neersteken oma Toni: 'Dit nooit gewild, heel erg dat het zo gelopen is'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 juni 2015, 12.58 uur

De 24-jarige Vino H. die ervan verdacht wordt in maart de 96-jarige oma Toni te hebben neergestoken in de Pijp, blijft voorlopig vastzitten. Hij stond vandaag voor het eerst voor de rechter.

Tijdens de zogenaamde pro-formazitting, waar ook nabestaanden van oma Toni aanwezig waren, betuigde Vino H. spijt. 'Dit heb ik nooit gewild. Heel erg dat het zo gelopen is. Zo ben ik niet. Dit heb ik nog nooit eerder gedaan. Heel veel spijt naar de nabestaanden.' Het Openbaar Ministerie wil H. vervolgen voor moord, het sectieonderzoek heeft volgens de officier uitgewezen dat oma Toni aan de gevolgen van de steekpartij is overleden.

H. kwam op 19 maart vanuit Arnhem naar Amsterdam om naar eigen zeggen willekeurig iemand neer te steken. Oma Toni liep die betreffende avond met haar rollator in de Govert Flinckstraat, waar ze al bijna 80 jaar woonde. De dader stak haar meerdere malen in haar buik en sloeg haar enkele keren. Ondanks haar verwondingen wist oma Toni naar haar woning te vluchten en belde daar de politie.

Een uur na de steekpartij meldde Vino H. zich bij agenten op de Dam. Hij had een mes bij zich. Oma Toni lag geruime tijd op de intensive care van het OLVG, maar overleed uiteindelijk op zondag 12 april.

Lees ook: Ongeloof in de Pijp na overlijden oma Toni