Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vondelparkbezoekers staan niet te springen om barbecue-verbod

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 juni 2015, 20.24 uur

Stadsdeel Zuid onderzoekt of er een barbecueverbod nodig is in het Vondelpark, maar de meeste bezoekers vinden die maatregel veel te ver gaan.

Eerder werden de regels al aangescherpt en mocht alleen in speciale barbecue-zones het vuur aan. Maar volgens het stadsdeel laten Amsterdammers regelmatig houtskooltjes en voedselresten achter, wat het park op zomerse dagen al de bijnaam 'Vondelvuilnisbelt' opleverde. 

Lees ook: De Vondelvuilnisbelt: het was weer lekker weer gisteren

Veel bezoekers vinden barbecueën verbieden overdreven. 'Ik zou het wel jammer vinden, omdat het toch wel een leuke en gezellige plek is om met zijn allen te barbecueën.' Een ander: 'Ze moeten gewoon boetes opleggen, strengere beveiliging hier, zodat mensen geen rommel achterlaten.'

Uitkomsten onderzoek
Stadsdeelbestuurder Paul Slettenhaar wil nog niet speculeren over het resultaat van het barbecue-onderzoek. 'Ik zou geen goede bestuurder zijn als ik echt zou vooruitlopen op uitkomsten, dus dat doe ik gewoon niet. Alles wordt onderzocht. En we komen met de onderzoeksresultaten in september weer terug', zegt Slettenhaar. Voor die tijd blijft barbecueën in het park dus toegestaan.