Start van hoofdcontent

Stad

nl

Brandweer: Honderden bomen in de stad omgewaaid

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 juli 2015, 15.43 uur · Foto: Jasper

De brandweer heeft vandaag de handen vol aan het opruimen van de ravage die de storm gisteren heeft aangericht. Volgens een woordvoerder zijn er in de laatste 24 uur honderden schademeldingen binnengekomen en zijn er tevens honderden bomen omgewaaid.

Op een kaartje van de brandweer is het aantal zomerstormmeldingen goed te zien. De brandweer verwacht nog zeker de rest van de zondag bezig te zijn met het opruimen van omgewaaide bomen en afgebroken takken. In Amsterdam raakten twee mensen lichtgewond ten gevolge van de storm.

Vondelpark
In het Vondelpark zijn gisteren dertig bomen verloren gegaan. Het park is voor het grootste deel geopend, alleen delen aan de westkant aan het park zijn nog afgesloten in verband met opruimwerkzaamheden. Het Amstelpark in Zuid is inmiddels ook weer begaanbaar en open voor publiek. Een woning aan de Frederikstraat werd tijdelijk ontruimd nadat een boom tegen de gevel aanviel, die bewoners zijn inmiddels weer terug. 

abc5media_image_2

Tramverkeer
Het tramverkeer ondervond gisteren lange tijd hinder van de stormschade. Bovenleidingen waren kapot en bomen versperden de route. Inmiddels rijden de meeste trams weer volgens schema, alleen tramlijnen 3 en 7 rijden een aangepaste route.

Amsterdamse Bos
Het Amsterdamse Bos is tot nader order gesloten. Boswachters onderzoeken de staat van de bomen en halen afgerukte takken en omgewaaide bomen weg. Staatsbosbeheer raadt dagjesmensen dan ook af om zondag het bos te bezoeken. De bossen zijn nog te slecht begaanbaar.

Schiphol
Op Schiphol vliegen alle vluchten weer volgens schema. De verstoringen van gisteren worden vandaag weggewerkt. Een vliegtuig van Transavia moest gisteren een noodlanding maken nadat het herhaaldelijk niet wist te landen.