Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Man weer vrij na mysterieuze explosie Staatsliedenbuurt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 juli 2015, 17.01 uur

De 52-jarige man die woensdag werd aangehouden na de mysterieuze explosie in Fannius Scholtenstraat in de Staatsliedenbuurt is vanochtend op vrije voeten gesteld.

De man laat aan AT5 weten dat hij niets met de explosie te maken heeft. 'Ik reed toevallig langs op weg naar huis, waarna bewoners mijn kenteken hebben genoteerd. De volgende dag was mijn auto weg. Toen ik bij het politiebureau daarvan aangifte wilde doen, werd ik gearresteerd. Het was gewoon een grote blunder van ze.' De man overweegt een schadeclaim in te dienen.

De politie laat weten dat de man is aangehouden omdat er een vermoeden was dat hij iets met de zaak te maken had. Vanochtend had de politie geen verdere reden om hem langer vast te houden en is hij heengezonden. Verder onderzoek moet uitwijzen of de man iets met de zaak te maken heeft.

Lees ook: Explosie in Staatsliedenbuurt zorgt voor schade aan huizen en auto's

De explosie vond woensdag rond 5.00 uur plaats in de Fannius Scholtenstraat. Door de knal raakten meerdere woningen en auto's beschadigd. Na de explosie zagen getuigen een auto wegrijden, deze werd later aangetroffen in het centrum.