Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Beer Pong toernooi voor kinderen op stadsstrand bij CS

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 augustus 2015, 13.14 uur

Zondag wordt er op het stadsstrand bij het Centraal Station een opvallend toernooi georganiseerd.

Playground CS houdt namelijk een Beer Pong toernooi voor kinderen op het strandje. Beer Pong is een Amerikaans spel waarbij het de bedoeling is je pingpongbal in de beker van de tegenstander te gooien. Gooi je raak, moet je opponent zijn of haar, doorgaans met bier gevulde, beker leegdrinken. 

Gewoon leuk
Logischerwijs wordt bij dit jeugdtoernooi geen écht bier gebruikt. 'We gebruiken alcoholvrij bier', zegt initiatiefnemer Joost. Blijft natuurlijk de vraag: waarom Beer Pong? 'Nou, omdat het gewoon een ontzettend leuk spelletje is. Meer niet. Op deze manier kunnen ook de kleinsten van Amsterdam eens meedoen aan dit vrolijke spel'.

Lees ook: Stadsstrand CS: niet voor hipsters, wel voor kinderen

Alcoholvrij of niet, de buurt heeft nogal verbaasd gereageerd op het initiatief. 'Ik snap de commotie wel', verklaart Joost. 'Het is ook niet zo dat we reclame willen maken voor drank of drinken op jonge leeftijd. Maar dit zal vast een discussie over alcoholgebruik teweegbrengen. En dat is alleen maar goed. De intelligente mening zal hierin ongetwijfeld boven komen drijven'.

Begeleiding
Er is plek voor ongeveer vijftig kinderen. 'Elke jonge deelnemer moet onder begeleiding van een volwassene komen. En de volwassenen drinken het alcoholvrije bier', stelt Joost. 'En het loopt redelijk storm, er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar'.