Start van hoofdcontent

Stad

nl

Brommerrijder breekt been over stoeprand Marnixstraat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 augustus 2015, 15.51 uur · Foto: Foto ingestuurd via AT5 Whatsapp (06-51190938)

De bestuurder van een brommer heeft vannacht zijn been gebroken toen hij een schuiver maakte over de gevaarlijke stoeprand in de Marnixstraat in het Centrum. Volgens een woordvoerder van de politie had de man mogelijk gedronken.

De 41-jarige man is daarmee het zoveelste slachtoffer dat gewond raakt na een val over de trottoirband die een lager gelegen fietspad scheidt van de trambaan. Doordat de rand wit geverfd is, is vooral 's nachts lastig te zien dat het om een verhoging gaat. Meerdere fietsers kwamen al ten val. Eén keer met dodelijke afloop, toen het slachtoffer geschept werd door een bus. 

Lees ook: Fietsers onderuit door slecht zichtbare stoeprand

Ook het ongeluk van afgelopen nacht werd gefilmd door de zogenoemde 'Marnixcam', een webcam die door een bezorgde buurtbewoner geïnstalleerd werd om de grote hoeveelheid ongelukken zichtbaar te maken en in kaart te brengen. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis. Daar is ook bloed afgenomen om te controleren of en hoeveel de man gedronken had.

Zwart geverfd
Vanochtend heeft de gemeente maatregelen genomen; de witte stoeprand is zwart geverfd. Een woordvoerder laat weten dat de witte kleur inderdaad voor verwarring zorgde, omdat daardoor moeilijk te zien was dat het het om een verhoging gaat. Volgende week woensdag zal het fietspad tussen de Rozengracht en Passeerdersgracht opgehoogd worden.

'Die werkzaamheden zullen in één dag uitgevoerd en afgerond worden', benadrukt de zegsman. Eerder werd ook een waarschuwingsbord geplaatst. 

Lees ook: Slachtoffers stoeprand Marnixstraat willen gemeente aanklagen