Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdamse over bezuinigingen zorg: 'Ik voel me onbeschoft behandeld'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 september 2015, 17.31 uur

Ze kan wegens haar gezondheid vandaag niet bij de demonstratie 'Red de Zorg' zijn, maar toch wil mevrouw Van Hees zich laten horen. 'Ik voel me onbeschoft behandeld. Als je zegt: 'Ik heb recht op hulp', dan zeggen ze: 'U zoekt het maar uit, u krijgt het niet."

Mevrouw Van Hees is zeer slecht ter been, en kan zich moeilijk zelf redden. 'U kan beter vragen wat ik niet heb, dan ben ik sneller klaar', zegt ze over haar toestand. Graag had ze vandaag meegelopen met de demonstratie 'Red de Zorg', maar dat lukt haar niet. Toch wil ze laten weten dat ze het niet eens is met de bezuinigingen in de zorg.

'Ik heb twee toppers van meiden die twee keer in de week komen, en die doen dat geweldig, ik zou het verschrikkelijk vinden als dat afloopt. Het heeft me veel moeite gekost om eraan te wennen dat ik afhankelijk werd, dat gaat ook niet één-twee-drie, en nou ben ik eindelijk zover en dan beginnen ze weer te donderen...'

'De hulpen hebben ook de zenuwen' 
'Ik vind eigenlijk dat ik heel onbeschoft behandeld ben. En ik niet alleen, want ik spreek ook namens anderen. Het is zo, als je zegt, ik heb recht op hulp, dan zeggen ze, u zoekt het maar uit, u krijgt het niet.' Ze staat volledig achter de demonstranten die vanmiddag door de stad trekken.

'Ik wil het ook opnemen voor de hulpen, want die hebben allemaal ook de zenuwen. Dat vind ik het nare.' Mevrouw Van Hees snapt niets meer van het beleid waarbij mensen zo lang mogelijk thuis moeten blijven wonen. 'Nou, dat doe ik dan, en wat gebeurt er? Daar word ik zo ongelukkig van. En daar word ik eigenlijk heel kwaad over.'

Lees ook: Damrak 'kleurt wit' tijdens grote zorgdemonstratie