Start van hoofdcontent

Stad

nl

Celtic-fans krijgen eigen feestje op de Dam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 september 2015, 19.22 uur · Foto: Frank Buis/AT5

Fans van Celtic kunnen komende donderdag inderdaad terecht op een speciaal 'fan-evenement' op de Dam.

Dit laat de gemeente maandag aan het einde van de middag weten. Vrijdag maakte AT5 al melding van een apart feest voor Celtic-supporters op de Dam. Het evenement wordt georganiseerd door een horeca-ondernemer. Het evenement kan volgens de gemeente 'bijdragen aan het scheiden van groepen supporters'. 

In de zone geldt géén alcoholverbod, er wordt bier verkocht in plastic bekers. In de rest van de binnenstad is het niet toegestaan om alcohol te nuttigen. Om, onder meer, hier op toe te zien worden er honderd extra agenten ingezet.

Niet zo druk als vorig jaar
De gemeente verwacht overigens niet zoveel supporters als de vorige keer. 'Celtic-supporters hebben 2.600 kaartjes toegewezen gekregen voor de wedstrijd. Het is op dit moment de verwachting dat niet meer dan dat aantal supporters donderdag naar Amsterdam zal komen', stelt de gemeente. 

De wedstrijd Ajax-Celtic monde in 2013 nog uit in forse ongeregeldheden. Hierbij werden, onder meer, undercoveragenten voor voetbalsupporters aangezien. Naar aanleiding van deze situatie zal de politie 'zoveel mogelijk herkenbaar als politie optreden,' aldus de gemeente. 

Nog niet uitverkocht
Het treffen tussen Ajax en Celtic in de Europa League is overigens nog niet uitverkocht.