Start van hoofdcontent

Stad

nl

Getuigen herkennen 'coke-killer' Flip S. niet

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 oktober 2015, 12.17 uur

Geen enkele getuige kan bevestigen dat Flip S., die door justitie wordt gezien als de zogenoemde 'coke-killer', de witte heroïne daadwerkelijk heeft verkocht.

Alle toeristen is een foto van Flip S. laten zien, maar niemand herkende hem. Vooral toeristen werden het slachtoffer van de drugs, omdat ze dachten dat ze cocaïne hadden gekocht. De 42-jarige S. meldde zich in april bij de politie, hij zou zichzelf herkend hebben op beelden die door de politie verspreid werden.

Volgens zijn advocaat wist de verdachte zelf niet dat hij witte heroïne verkocht. S. bekende dat hij drugs verkocht heeft aan drie Deense toeristen, die kort daarna onwel werden. Hij ontkent betrokken te zijn bij andere gevallen.

Britse toeristen
Toch acht het Openbaar Ministerie hem verantwoordelijk voor de dood van drie Britse toeristen, die eind vorig jaar om het leven kwamen. Vanmiddag, tijdens een pro-forma zitting, moet blijken of het OM ook zonder getuigen nog vasthoudt aan die beschuldiging. 

Bekijk hier een uitgebreide reportage in het AT5-programma Misdaad BV met daarin interviews met nabestaanden van de door de witte heroïne overleden Brit Joey McDevitt.