112

NL
V

Vluchtende overvallers apotheek Postjesweg gefilmd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 oktober 2015, 14.23 uur

Twee mannen op een scooter hebben rond 9.45 uur een apotheek aan de Postjesweg overvallen.

De mannen bedreigden het personeel met een vuurwapen. AT5 ontving van een getuige een video waarop de daders te zien zijn. Ze gingen er vandoor op een motorscooter, richting het Mercatorplein. Er staat een politiewagen voor de deur, maar dat is volgens een politiewoordvoerder toevallig.

De agent in die politiewagen heeft niet meteen door dat er een overval plaats vindt en doet in de eerste instantie niets. Een van de overvallers richt zijn arm naar de politiewagen, mogelijk heeft hij op dat moment een wapen in zijn hand. Later gaat de agent, op aanraden van een betrokkene, toch achter de mannen aan. 

Volgens een getuige vluchtten twee personeelsleden tijdens de overval de apotheek uit. Het is onbekend of er buit is gemaakt. De politie zoekt met een helikopter naar de daders. Ook werd er een Burgernetactie opgestart, maar de daders zijn nog niet gepakt. 

Motorscooter
In augustus werd er ook al een apotheek in West overvallen, toen ging het om apotheek Schinkel. Opvallend is dat de motorscooter van toen veel lijkt op de motorscooter die nu gebruikt is.

Onlangs werd er ook een apotheek overvallen, de motorscooter van toen lijkt veel op deze http://t.co/06YFrap9Kp pic.twitter.com/U5JNlN9Twq

— AT5 (@AT5) October 12, 2015