112

NL
V

Unieke Audi RS6 uitgebrand in parkeergarage Nieuw-West

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 oktober 2015, 21.39 uur

De exclusieve Audi RS6 DTM, die gisteravond werd gestolen tijdens filmopnames bij tankstation Kriterion aan de IJburglaan, is uitgebrand teruggevonden in een parkeergarage aan de Nachtwachtlaan in Nieuw-West. De politie onderzoekt of de wagen in de tussentijd is gebruikt bij een misdrijf.

De overval vond plaats rond 23:00 uur. Bij de diefstal werd gebruik gemaakt van een vuurwapen en meerdere keren in de lucht geschoten. Daarna gingen twee overvallers er met hoge snelheid vandoor in de peperdure wagen met een vermogen van 1000 pk. Later in de nacht is de auto uitgebrand teruggevonden, in parkeergarage bij een wooncomplex aan de Nachtwachtlaan.

abc5media_video_0
Beelden: Martin Damen.

Daar brak rond 02:30 uur brand uit. Vermoedelijk is de Audi aangestoken, waarna het vuur oversloeg op een andere auto, die eveneens uitbrandde. Ook een derde wagen raakte beschadigd. Bij de parkeergarage wordt momenteel onderzoek gedaan door de politie. Er is een groot zwart scherm voor de ingang geplaatst en er zijn meerdere agenten op de been. Ook is recherche aanwezig. De garage zou pas vanmiddag om 15:00 uur vrijgegeven worden en zo beschadigd zijn door de brand, dat het plafond gestut moet worden met balken. 

abc5media_video_1

Opmerkelijk detail is dat de parkeergarage alleen toegankelijk is voor bewoner van het wooncomplex, die beschikken over een pasje. Dus zullen de daders ofwel een zo'n toegangspas in hun bezit hebben gehad, of er één gestolen hebben. Een andere optie is dat ze achter iemand aan naar binnen zijn gereden, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. Volgens een huismeester zouden er veel camera's in de garage hangen, dus mogelijk staan daders op beeld.

Lees ook: Veel schade bij grote brand in parkeergarage in Nieuw-West

De eigenaar van de Audi laat aan AT5 weten dat hij het in de brand steken van de auto 'vooral heel nutteloos' vindt. 'De wagen vertegenwoordigde een waarde van 400.000 euro. We waren dat filmpje aan het maken, om de auto daarna in de verkoop te doen'. De auto is verzekerd. 

Tijdens de gewapende overval aan de IJburglaan, werden filmploeg en eigenaar van de auto bedreigd met een vuurwapen. Er werd meerdere keren in de lucht geschoten. 'Ik ben blij dat het goed is afgelopen, maar heb gevreesd voor mijn leven. Toen we wegvluchtten, had ik het idee dat we achtervolgd werden door één van die dieven, die ons alsnog wilde neerschieten'. 

Lees ook: Exclusieve Audi RS6 gestolen bij filmopnames, schoten gelost bij overval