Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bezwaren bestemmingsplan Boerenweteringgarage ongegrond verklaard

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 oktober 2015, 12.42 uur

De bouw van een parkeergarage onder de Boerenwetering in de Pijp is weer een stap dichterbij. De Raad van State heeft vanochtend de bezwaren tegen het bestemmingsplan voor de bouw van de garage ongegrond verklaard.

De bouw van de garage werd afgelopen april opgeschort nadat buurtbewoners, die al langer tegen de komst van de garage protesteerden, bij de Raad van State in het gelijk werden gesteld. Zij droegen aan dat er onvoldoende onderzoek was gedaan naar de gevolgen van de aanleg van de garage voor de grondwaterstand. Het stadsdeel moest hierop duidelijk in kaart brengen of huizen in de buurt van de garage schade kunnen oplopen door de aanleg.

De gemeente heeft in een rapport aangetoond dat dit niet het geval is, waarna de Raad van State de beroepen van tafel heeft geveegd. Voordat er gestart kan worden met de bouw van de garage, dient de besluitvorming op de bezwaarschriften tegen de reeds verleende vergunningen afgerond te worden. Bestuurder Paul Slettenhaar is blij met de uitspraak. 'Hiermee zijn we weer een stap dichterbij de parkeergarage in de Boerenwetering. Als de garage klaar is komt er meer ruimte voor parkeren, fietsers, voetgangers en groen in deze buurt.' 

Eerder bleek al dat het project drie miljoen duurder zal uitvallen, doordat een rioleringsbuis, die eerder over het hoofd gezien was, verwijderd moet worden.