Start van hoofdcontent

Stad

nl

LIVE Endstra-proces: 'Verklaringen gebaseerd op berichtgeving'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 november 2015, 14.23 uur

Drie mannen die volgens justitie betrokken waren bij de liquidatie van vastgoedmagnaat Willem Endstra in 2004 staan vanaf vandaag terecht. Het gaat om Ali N. (31), Özgur C. (35) en Ziya G. (41). Ze worden verdacht van het medeplegen van de moord.

De drie hebben vooraf de situatie verkend en geobserveerd als voorbereiding voor de moordaanslag op Endstra, stelt het OM. Ze zouden vluchtauto's hebben geleverd en op de uitkijk hebben gestaan rondom de liquidatie voor het kantoor van Endstra in de Apollolaan.

De daadwerkelijke schutter zou de Rus Namik Abbasov zijn. Hij overleed in 2012 in de gevangenis op 47-jarige leeftijd, aan de gevolgen van een hersenbloeding. De op 17 mei 2004 geliquideerde Endstra stond bekend als de 'bankier van de onderwereld'. Crimineel Willem Holleeder is inmiddels ook aangeklaagd voor betrokkenheid bij de liquidatie van de vastgoedmagnaat. Holleeder is in een andere zaak al eerder veroordeeld voor het afpersen van Endstra.

Volgens Meijering komen verklaringen van getuige Hidr K. niet overeen met verklaringen van zussen en ex-vriendin Willem Holleeder #Endstra

— Mark Schrader (@markschrader) November 2, 2015

Lees ook: Moordzaak Endstra: 'Verklaring getuige komt niet heel stevig over'

Voor AT5 volgt Mark Schrader de zaak in de rechtszaal, hij doet op Twitter verslag: