Start van hoofdcontent

Stad

nl

10.000 woningen extra rond Sloterdijk

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 november 2015, 08.49 uur · Foto: Google Streetview

Er komen 10.000 extra woningen bij in Sloterdijk. Dat heeft de Metropoolregio Amsterdam afgesproken met het Rijk. Er zal nieuwe ruimte worden gecreëerd voor de woningen.

Waar de woningen precies komen te staan is niet bekend, maar onderzocht wordt of er gebouwd kan worden op het huidige opstelterrein voor treinen aan de Zaanstraat. In augustus werd al bekend dat leegstaande kantoren zullen worden omgebouwd zodat er in gewoond kan worden. Uiteindelijk moet er in het gebied een menging ontstaan van wonen, werken en voorzieningen, met een betere aansluiting op de rest van de stad. 

Lees ook: Sloterdijk krijgt hippe driehoek 'Tuin van Bret'

Andere doelen die de Metropoolregio met de provincie en het Rijk hebben afgesproken is het aanpassen van de Haarlemmerweg (N200). Zo wordt tussen de Seineweg, ter hoogte van station Sloterdijk en de Admiraal de Ruijterweg de snelheid op die N200 teruggebracht naar 50 kilometer per uur. Op een groot deel mag je daar nu nog 70. Ook wordt de openbare ruimte toegankelijker gemaakt. Hoe dat er concreet uit ziet, is het persbericht niet duidelijk over. Het is tevens de bedoeling dat het station beter wordt aangesloten op de omgeving. Er wordt daarom onderzocht op welke manieren de bereikbaarheid van het station kan worden verbeterd. 

Wanneer de bouw van de woningen start is niet bekend.

Lees ook: Erik de Vlieger wil museum in Sloterdijk